BLACK PAPPER CHICKEN WITH OLIVE OIL
Nak masak ape hari nie???...jom try menu ni. dapatkan ayam segar dan potong ikut suka hati lah....selepas itu bersihkan dahulu ayam tu ngan tepung gandum..(agar bau hanyir ayam hilang) kemudian panaskan sedikit olive oil dan masukkan selabu bawang putih yang telah dicincang atau ditumbuk, hirisan halia muda ( suka hati u all nak banyak mana ..kalau saya suka lebih....sebab suka makan halia muda )..dan 2 batang serai yang telah dititik sedikit....okey masak sehingga ayam setengah masak ...
Then...masukkan pula sos lada hitam ( tumbuk lada hitam selumat-lumatnya dan campurkan sedikit sos tiram )....kalau kurang rajin dapatkanlah sos lada hitam di pasaran....lagi saya tambahkan hanya sedikit madu untuk memberi rasa kepada masakan ini...ada pedas dan manis...jangan lupa taburkan sedikit garam dan serbuk perasa juga ye (sedikit saja)
masak sehingga ayam empuk...
masak sehingga ayam empuk...
0 comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.